Областна администрация с Церемония по награждаване на отличените деца от Конкурса за есе

На официална церемония в Областна администрация Ямбол, бяха наградени отличените деца в конкурса на ОА за ученическо есе, организиран по повод началото на учебната година.

Част от високо квалифицираното жури бяха младият писател Боян Боев, преподавателят по български език и литература Снежана Илиева, а председател на журито бе носителят на международната литературна награда “Букър”, Георги Господинов. В конкурса, на тема “Образованието не променя света, а хората, които ще променят света”, участваха над 60 деца от област Ямбол.

“Надявам се, че този конкурс ще стане ежегоден, защото бях впечатлен от уменията и въображението на учениците в Ямбол.“, коментира Георги Господинов.

„Част от вас ще станат писатели, част – може би ще останат читатели. И двете са еднакво важни. Четящият човек е красив и смислен. Продължавайте да четете!”, обърна се Господинов към присъстващите деца.

На първо място в конкурса бе отличен Стоян Дражев от Природо-математическата гимназия “Атанас Радев”. Второто място бе за Виктория Димитрова от Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. На трето място се класира Ванеса Мерева от Профилираната гимназия “Васил Левски”.

Журито на конкурса учреди още две допълнителни, специални награди, които бяха за Дея Динева, ученичка в Езиковата гимназия “Васил Карагьозов” и Александър Кабрански от Природо-математическата гимназия “Атанас Радев”.

“Този конкурс е първият, който организирам като областен управител на област Ямбол. Именно заради това, реших той да е свързан с образованието, защото то е и трябва да бъде за всички нас от първостепенно значение. Благодаря на прекрасното ни жури, благодаря на всички учители, родители и деца, че бяха част от нашия конкурс. Децата на Ямбол са страшно талантливи и от нас зависи да ги окриляваме и да им помагаме да сбъдват мечтите си!”, категоричен бе областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.