Month: юли 2022

Работна среща на областните управители в Шумен

На 20.07.2022 г. /сряда/ в Областна администрация Шумен, бе проведена работна среща на областни управители и заместник областни управители от страната.

На срещата е взето решение да бъдат създадени работни групи от областни и заместник областни управители, които да работят по основните направления – сектор ВиК, европейски проекти, пътна инфраструктура, енергийна ефективност и държавна собственост, с цел разделение на отговорностите за съвместното постигане на по-бързи резултати. Ще се провеждат регулярни месечни срещи във всяка от областите с цел решаването на проблемите на всяка една област.

Днес са обсъдени и конкретни предложения, които ще бъдат отправени към Министерски съвет и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, касаещи възможността областните администрации да кандидатстват по различни програми и проекти. Обсъдени са още и конкретни възможности за прилагане на един и същ модел в отделните области за информиране и подпомагане на дейността на училищата и детските градини.  

Областния управител на област Ямбол Васил Александров подкрепи инициативата на областния управител на област Шумен за цялостна реконструкция на Върбишки проход и изграждане на четирилентов път Силистра – Шумен – Карнобат – Ямбол – Лесово/през Ришки проход/  с мост между Силистра и Кълъраш. Васил Александров изрази готовност, в рамките на предоставените му правомощия, да съдейства за реализиране на инициативата.

Заседание на Областния медицински съвет

Заседание на Областния медицински съвет, във връзка с готовността на лечебните заведения да посрещнат евентуална нова вълна от заболели от Ковид 19, се проведе в Областна администрация Ямбол.

Актуалната епидемиологична обстановка в областта бе представена от директора на РЗИ Ямбол д-р Радостина Калчева – Николова.

Към 19.07.2022 г., четиринадесет дневната заболеваемост е 187 на 100 000 души население, което означава, че област Ямбол се намира в жълтата зона със заболеваемост между 100 и 350 на 100 000 души. Ямбол е една от деветте области преминала на етап I по заболеваемост.

Заболелите в нашата област са 348, като от тях 14 лица се лекуват в болнични заведения, 12 – в Ямболската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ , 1 – Сливен и 1 – във ВМА София, а останалите 334 се лекуват в домашни условия. Под карантина са 157 души. Общо лицата с поставена диагноза от началото на пандемията са 17 970, а починалите са 750 души. За последното денонощие са установени 43 нови случая, а за последните две седмици са починали двама души.

Преминаването на границата от 100 заболели на 100 000 души и влизането в жълтата зона, предвижда въвеждането на нови мерки на територията на областта за срок от тридесет дни, а именно задължителното носенето на предпазна маска в болнични заведения, аптеки, оптики, институции за социални услуги и градски и междуградски транспорт, както и спазването на физическа дистанция от 1,5 метра при струпване на  хора на открито. Работодателите следва да осигурят безопасни условия на труд на служителите си и да не допускат на работа хора с остри респираторни заболявания, както и при възможност да създадат организация за работа от дистанция. Да се организира ежедневен сутрешен филтър в детските градини, както и в специализираните институции за социални услуги.

Честит празник на служителите в МВР!

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР,

За мен е чест да Ви поздравя по повод Професионалния празник на служителите в МВР-5 юли.

Предизвикателствата пред системата на МВР днес са много , налагащи по-голяма отговорност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения. Пазете авторитета на институцията и бъдете горди с нелеката професия.

Пожелавам Ви здраве, професионални успехи, сили и желание да работите в полза на обществото и гражданите на  област Ямбол .

Честит празник!

ВАСИЛ АЛЕКСАНДРОВ /п/

Областен управител на Област Ямбол

 Обявление във връзка със застраховане на лек автомобил, собственост на Областна администрация – Ямбол

Р е п у б л и к а   б ъ л г а р и я

ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ

Изх. № ОУ – 02617

01.07.2022 г.

ДО

ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА

             Във връзка с необходимостта от застраховане на движима вещ, собственост на Областна администрация – Ямбол, представляваща лек автомобил марка „Хюндай“, модел „Санта Фе“, се събират оферти за сключване на:

  • Застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и
  • Застраховка „Каско“ на МПС, с основно покритие „Пълно Каско“, допълнителни покрития „Помощ на пътя“ (асистанс) и Доверен сервиз.

Офертите се подават в срок до 17:30 ч. на 11 юли 2022 г. в деловодството на Областна администрация Ямбол или на електронна поща: region@yambol.government.bg

Класирането на офертите ще се извършва на база „най-ниска“ предложена цена.

Информация за имуществото, подлежащо на застраховане, може да получите от Светла Добрева – главен счетоводител, тел. 046 686842.

ВАСИЛ АЛЕКСАНДРОВ  /П/

Областен управител на област Ямбол

Изтегли