Зам. областният управител, Светослав Стоев, посети курса за Първа помощ за кандидат- водачи на МПС на БЧК – Ямбол

По случай 29 юни, Национален ден за безопасност на движение по пътищата, заместник областният управител, Светослав Стоев, посети курса за Първа помощ за кандидат- водачи на МПС на Български червен кръст – Ямбол.

Денят на безопасността на движението по пътищата се отбелязва за трети път в нашата страна. През 2019 г., с решение на Министерски съвет, датата 29 юни бе определена за единната дата за страната ни. Целта е с началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през юли и август да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата.

Господин Стоев запозна курсистите с дейността на Областната комисия по безопасност на движението към Областна администрация Ямбол, като ги призова да бъдат внимателни на пътя и да пазят както себе си, така и останалите участници в движението.

В края на дискусията, заместник областният управител подари на всички кандидат-шофьори автомобилни аптечки с пожелание за отговорност на пътя и много безаварийни километри. На своеобразната беседа присъства и Началникът на Сектор “Пътна полиция” – Ямбол, Главен инспектор Тодор Мишинев, а домакини на събитието бяха господин Митко Филипов – Директор на БЧК – Ямбол и госпожа Добриела Праматарова, специалист в областната организация на БЧК – Ямбол.